Duurzame instant heater

Duurzaam douchen of warm water voor in de keuken maken, dat kan dankzij een instant heater. Een instant heater – ook wel ‘doorstromer’ genoemd  – verwarmt je water direct en efficiënt en werkt op elektriciteit (grotere modellen op krachtstroom).

Hoe werkt een instant heater?

Een instant heater werkt perfect op zonne-energie en het elektrische verwarmingselement gaat pas aan als je de warmwaterkraan opendraait. Zo verwarm je alleen het water dat je daadwerkelijk gebruikt voor douche of afwas. Het apparaat wordt vlak bij het tappunt geplaatst en het water wordt niet veel meer verwarmd dan de gewenste temperatuur. Je hebt binnen 2 seconden warm water en verliest geen energie. Je hebt het comfort van warm water, terwijl je stroom en water bespaart.

Het plaatsen van een instant heater

De meeste instant heaters zijn geschikt om tijdens of na installatie aan te sluiten op een zonneboilersysteem of je warmtepomp. Voor een instant heater die je gebruikt voor douche of keuken heb je een 3-fasen krachtstroomaansluiting nodig. Een instant heater heeft het formaat van een schoenendoos en installeer je zo dicht mogelijk bij het tappunt, zodat het water niet door lange leidingen hoeft. Op het apparaat zelf stel je vervolgens de gewenste temperatuur in. Zo beperk je warmte- en energieverlies tot een minimum.

Wanneer kies je voor een instant heater?

Je kiest voor een instant heater als je een warmtepomp-oplossing zonder elektrische boiler gebruikt, of als je elektrische boiler te ver van het tappunt vandaan is.

Instant heater versus quooker of kokendwaterkraan

Het verschil tussen de instant heater en de bekende kranen waar kokend water uit komt, is dat de instant heater zonder reservoir werkt. Je verliest dus geen energie aan het continu standby hebben van liters water van 95 graden.

Instant heater van het merk Clage.

Instant heater in cv-ketel kast

Instant heater die in een cv-ketelkast is ingebouwd.

Veelgestelde vragen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.