Woon je in een tussenwoning en wil je deze graag verduurzamen? Lees hieronder de ervaringen van gezinnen die al een tijd duurzaam wonen. De energieadviseurs van Thuisbaas adviseerden voor het energieneutraal maken van tussenwoningen een warmtepomp met boilervat of instant heater, zonnepanelen en lage temperatuur convectoren. Soms werd ook een airco of zonneveranda geplaatst.

Tussenwoning
“Wij hebben zelf een koophuis en kunnen ons heel goed voorstellen hoe erg het is als je eigen huis begint te verzakken. Daar wilden wij niet medeschuldig aan zijn.”
Tussenwoning
“Of de investering zichzelf terugverdient? Die vraag stel je toch ook niet als je een nieuwe auto koopt of je badkamer verbouwt. Het hoort er gewoon bij.”
Tussenwoning
“Eerst dachten we dat een aardgasvrij huis alleen weggelegd was voor mensen met een groot budget én een groot huis. Nu laten wij zien dat het ook voor starters met een tussenwoning mogelijk is.”
Tussenwoning
“Sinds wij van het gas af zijn, leven we nóg bewuster; na elke duurzame stap die we maken, beginnen we alweer te denken aan wat onze volgende stap zal zijn.”
Tussenwoning
“Klimaatverandering en de invloed van de mens daarop is evident en heftig, het is prettig dat we daar zelf iets tegen kunnen doen.”