Je woning van het gas af, dat betekent dat je geen cv-ketel meer hebt voor je verwarming en warm water. Een oplossing om water voor in je keuken en/of badkamer te verwarmen, is met een boilervat dat aan je warmtepomp is gekoppeld.

Warm water via je warmtepomp

Wie zijn huis gaat verwarmen met een warmtepomp, zal voor het maken van warm water vaak kiezen voor een boilervat dat op de warmtepomp aangesloten wordt.

Boilervat

Lucht/water- en water/water-warmtepompen kunnen ook warm water maken voor het douchen. Dat wordt opgeslagen in een boilervat. De warmtepomp warmt het water op tot ongeveer 50-55 graden. Het vat bevat een elektrisch element dat kan dienen als booster of back-up indien de warmtepomp het water op enig moment niet voldoende kan opwarmen, of om het water regelmatig extra op te warmen om legionella te voorkomen.

Welke manier van warm water maken past bij jou? Thuisbaas adviseert!

Thuisbaas kan je adviseren over welke oplossing het beste bij jouw situatie past. We kijken graag naar je eisen en wensen en adviseren je op maat voor jouw woning!

Ervaringen met boilervaten

Hoekwoning
“Boilervat, warmtepomp en warmtepanelen: in een week zat het erin en draaide het.”
Vrijstaande woning
“Ik wil dat er anders met de wereld wordt omgegaan, met het klimaat en de energievoorziening.”
Vrijstaande woning
“Als je uitlegt dat je uiteindelijk een huis zonder energierekening hebt, dan zijn mensen vaak echt enthousiast.”
Twee-onder-een-kapwoning
“Ons dak staat op het oost-westen. Als mensen zeggen dat hun huis niet goed staat, dan zeg ik: het mijne ook niet hoor, maar dat kan ook.”
Tussenwoning
“Eerst dachten we dat een aardgasvrij huis alleen weggelegd was voor mensen met een groot budget én een groot huis. Nu laten wij zien dat het ook voor starters met een tussenwoning mogelijk is.”