Thuisbaas werkt met succes aan het aardgasvrij en energieneutraal maken van corporatiewoningen door ze van het aardgas af te halen en het dak vol zonnepanelen te leggen.

Ongeveer 30 procent van alle woonhuizen wordt bewoond door huurders die huren bij een woningcorporatie. Corporaties en huurders kunnen dus een belangrijke bijdrage leveren aan het klimaat. Wij adviseren woningcorporaties van A tot Z en begeleiden ze bij die energetische renovatie: woning na woning. Thuisbaas heeft al honderden huizen energieneutraal gemaakt, waarvan tientallen huurwoningen.

Huurders hebben na de renovatie vrijwel geen energierekening meer. Zelfs met een verhoging van de huur of de servicekosten houden zij maandelijks nog € 50 - € 70 over. Zo wordt de energietransitie leuk. Ieder gezin heeft andere woonwensen en iedere huurwoning krijgt een op maat gemaakt ontwerp. De vrijwillige, vraaggestuurde en persoonlijke aanpak van corporatiewoningen komt in het hele renovatietraject van Thuisbaas terug, van plan tot en met uitvoering.

Voor woningcorporaties

De woningcorporatie die ook aan de slag wil met oudere woningen, kan een kijkje nemen in de nieuwe editie van de Thuisbaas brochure.

Voor huurders

Huur je een woning van een woningcorporatie en zou je graag energieneutraal willen wonen? Stuur een email naar je woningcorporatie en vraag wat hun plannen zijn. 
Als huurder kun je sommige maatregelen zelf nemen, op eigen kosten. Maak dan wel goede afspraken met je woningcorporatie hierover.

Tip: Direct aan de slag met het verlagen van je energierekening? Kijk dan onder Zelf aan de slag.

Ervaringen

Vrijstaande woning
“We moeten niet onderschatten wat er gebeurt als de zeespiegel stijgt: het is echt tijd voor actie. Daarom hebben we ons huis energieneutraal gemaakt.”
Hoekwoning
“Boilervat, warmtepomp en warmtepanelen: in een week zat het erin en draaide het.”
Vrijstaande woning
“We hebben ons aangemeld vanuit idealisme, voor het milieu, tegen de opwarming van de aarde en voor de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen.”