Woon je in een appartement, tussenwoning of een woning met weinig gasgebruik en wil je deze graag verduurzamen? Lees hieronder de ervaringen van gezinnen die al een tijd duurzaam wonen. De energieadviseurs van Thuisbaas adviseerden voor dit soort woningen vaak een combinatie van IR-panelen, instant heater en inductie kookplaat. In sommige gevallen ook een airco.

Tussenwoning
“Eerst dachten we dat een aardgasvrij huis alleen weggelegd was voor mensen met een groot budget én een groot huis. Nu laten wij zien dat het ook voor starters met een tussenwoning mogelijk is.”
Appartement
“Ik heb mooie spullen en een duurzaam huis. Dat vind ik winst.”
Appartement
“Ik besloot om het te doen, zonder dat ik ooit had gevoeld hoe de warmte van de infraroodpanelen aanvoelde. Ik had er wel vertrouwen in en het werkt ook heel goed.”
Appartement
“Wie een goed geïsoleerd huis heeft is zeker beter af met een gasloze woning, is het niet vanuit politieke druk dan wel uit medeleven met de Groningers.“
Appartement
“Het gaat mij er vooral om ervaring op te doen, die te kunnen delen met mensen, en als voorbeeld te dienen van hoe het óók kan”
Tussenwoning
“Sinds wij van het gas af zijn, leven we nóg bewuster; na elke duurzame stap die we maken, beginnen we alweer te denken aan wat onze volgende stap zal zijn.”
Tussenwoning
“Klimaatverandering en de invloed van de mens daarop is evident en heftig, het is prettig dat we daar zelf iets tegen kunnen doen.”