Tussenwoning
Tweepersoonshuishouden

Een betere wereld

Tim en Talitha zijn enthousiaste jonge mensen die zich inzetten voor een betere wereld. Ze proberen een zo positief mogelijke impact op onze aarde te hebben door altijd bewuste keuzes te maken. Gedurende een halfjaar onderzochten ze daarom ook samen met hun VVE hoe ze hun woning konden verduurzamen. Na alle opties op een rij te hebben gezet, liepen ze op een dag tegen Thuisbaas aan. Ze ontdekten dat ze met Thuisbaas als individuele woningbezitters hun eigen keuzes konden maken in het proces om van het aardgas af te gaan. De keuze was toen snel gemaakt!

Mooie aanleiding tot gesprek

“We hebben gemerkt dat onze overstap naar all electric een leuke aanleiding is tot gesprek over duurzaamheid met familie en vrienden die bij ons over de vloer komen. Naast dat we zelf heel blij zijn met dat we op deze manier onze footprint verder verkleinen, vinden we het ook leuk om anderen te inspireren. Veel mensen vinden het toch spannend om van het gas af te gaan en door het bij ons in het echt te kunnen ervaren, wordt die drempel een stuk lager. Sinds wij van het gas af zijn, leven we nóg bewuster; na elke duurzame stap die we maken, beginnen we alweer te denken aan wat onze volgende stap zal zijn.”

“Ons appartement verwarmen met infraroodpanelen bevalt goed. Het is een heel aangename warmte.”
De infraroodpanelen zijn afzonderlijk van elkaar te bedienen. Dat gaat met een mobiele app. Handig!
Tim en Talitha kozen voor een luxere uitvoering van de ATAG inductiekookplaat mét een speciale teppanyaki plaat. Fijn aan deze plaat is dat je geen boter of olie nodig hebt om te bakken.
Om de teppanyaki plaat te gebruiken is het handig om de kookzones te kunnen koppelen. Bridge induction wordt dat genoemd. Er ontstaat dan een grote, rechthoekige kookzone.
“Doordat we met de app duidelijk inzicht hebben in wat we verbruiken, worden we gemotiveerd om thuis nog meer energie te besparen.”.
“Toen de radiatoren waren verwijderd, beseften we opeens hoe lelijk we ze eigenlijk vonden. De ruimte oogt nu een stuk rustiger en ruimer.”
Een typisch Amsterdams appartement in de Van Galenbuurt in Amsterdam.
Een klein paneeltje in de compacte badkamer.
Door de grote gasketel te vervangen door een kleine instant heater, kunnen er diepere planken in de gangkast. Meer opbergruimte dus.
Een smal paneel in de studeerkamer zorgt voor het extra beetje warmte dat hier soms nodig is. En de hoek waar de radiator eerst zat, is nu beschikbaar voor bijvoorbeeld het stallen van de wasrekjes.