Onze missie

Thuisbaas is gestart als een project van duurzaamheidorganisatie Urgenda in 2012. We zijn een sociale onderneming zonder winstoogmerk. Thuisbaas wil een bijdrage leveren aan de versnelling van de energietransitie. Wij doen dat door huizen betaalbaar en zonder aardgas te voorzien van warmte, warm water en een kookplaat en 100% duurzame energie.

In een energieneutraal huis wordt de gasaansluiting afgekoppeld en wordt alle energie die in een jaar nodig is duurzaam opgewekt, op eigen dak of perceel.

Thuisbaas wil iedereen helpen die zijn woning energieneutraal wil maken. Ieder huis krijgt een op maat gemaakte oplossing met verschillende duurzame technieken.

Jaren ervaring

Thuisbaas heeft al honderden bestaande woningen energie- of klimaatneutraal gemaakt in een groot deel van Nederland. Van tussenwoningen en appartementen tot stolpboerderijen en twee-onder-een-kap. Van corporatiewoning tot dijkhuis.

Ervaringen

Vrijstaande woning
“We moeten niet onderschatten wat er gebeurt als de zeespiegel stijgt: het is echt tijd voor actie. Daarom hebben we ons huis energieneutraal gemaakt.”
Hoekwoning
“Boilervat, warmtepomp en warmtepanelen: in een week zat het erin en draaide het.”
Vrijstaande woning
“We hebben ons aangemeld vanuit idealisme, voor het milieu, tegen de opwarming van de aarde en voor de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen.”