Onze missie

Thuisbaas wil een bijdrage leveren aan de versnelling van de energietransitie. Wij doen dat door te laten zien hoe je huizen betaalbaar en zonder aardgas kunt voorzien van warmte, warm water en een kookplaat en 100% duurzame energie.

Thuisbaas is gestart als een project van duurzaamheidorganisatie Urgenda in 2012. Meer dan tien jaar vormden we een sociale onderneming zonder winstoogmerk en haalden we particuliere woningen en corporatiewoningen van het aardgas af.

In een energieneutraal huis wordt de gasaansluiting afgekoppeld en wordt alle energie die in een jaar nodig is duurzaam opgewekt, op eigen dak of perceel.

In de afgelopen jaren hebben marktpartijen de rol van Thuisbaas overgepakt. Daarom focust Thuisbaas zelf zich nu uitsluitend nog op het overdragen en borgen van de kennis en ervaring die we in die periode hebben opgedaan. De adviestrajecten en hulp bij uitvoeringen worden nu gedaan door zelfstandig adviseurs die door Thuisbaas zijn opgeleid. Het uitgangspunt daarbij: élk huis kan van het gas af. Voor ieder huis is een oplossing op maat te ontwerpen met verschillende duurzame technieken.

Jaren ervaring

Thuisbaas heeft al honderden bestaande woningen energie- of klimaatneutraal gemaakt in een groot deel van Nederland. Van tussenwoningen en appartementen tot stolpboerderijen en twee-onder-een-kap. Van corporatiewoning tot dijkhuis.

Profiteer van onze kennis en ervaring

Ben je je huis zelf aan het verduurzamen en wil je daarbij profiteren van de kennis van Thuisbaas? Kijk dan op ikwilgasvrij.nl.

Nog een stap verder: de opleiding

Heb je een technische achtergrond of ben je technisch onderlegd en wil je meer de diepte in? Overweeg dan onze opleiding tot integraal adviseur aardgasvrij.

Ervaringen

Vrijstaande woning
“We moeten niet onderschatten wat er gebeurt als de zeespiegel stijgt: het is echt tijd voor actie. Daarom hebben we ons huis energieneutraal gemaakt.”
Hoekwoning
“Boilervat, warmtepomp en warmtepanelen: in een week zat het erin en draaide het.”
Vrijstaande woning
“We hebben ons aangemeld vanuit idealisme, voor het milieu, tegen de opwarming van de aarde en voor de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen.”