Ongeveer 30 procent van alle woonhuizen wordt bewoond door huurders die huren bij een woningcorporatie. Corporaties en huurders kunnen dus een belangrijke bijdrage leveren aan het klimaat. Wij adviseren woningcorporaties van A tot Z en begeleiden ze bij die energetische renovatie: woning na woning. Thuisbaas heeft al honderden huizen energieneutraal gemaakt, waarvan tientallen huurwoningen.

Huurders hebben na de renovatie vrijwel geen energierekening meer. Zelfs met een verhoging van de huur of de servicekosten houden zij maandelijks nog € 50 – € 70 over. Zo wordt de energietransitie leuk.

Ieder gezin heeft andere woonwensen en iedere huurwoning krijgt een op maat gemaakt ontwerp. De vrijwillige, vraaggestuurde en persoonlijke aanpak van corporatiewoningen komt in het hele renovatietraject van Thuisbaas terug, van plan tot en met uitvoering.

Voor woningcorporaties

De woningcorporatie die ook aan de slag wil met oudere woningen, kan hier de nieuwe editie van de Thuisbaas brochure downloaden. 

Voor huurders

Huur je een woning van een woningcorporatie en zou je graag energieneutraal willen wonen? Stuur een email naar info@thuisbaas.nl en wij bekijken of je corporatie al plannen heeft en hoe je bovenaan de lijst kunt komen. 

Ervaringen

Vrijstaande woning

Nico & Wilma

“We moeten niet onderschatten wat er gebeurt als de zeespiegel stijgt: het is echt tijd voor actie. Daarom hebben we ons huis energieneutraal gemaakt.”
Tweepersoonshuishouden
Hoekwoning

Cecile & Dirk Jan

“Boilervat, warmtepomp en warmtepanelen: in een week zat het erin en draaide het.”
Tweepersoonshuishouden
Vrijstaande woning

Gerard & Carla

“We hebben ons aangemeld vanuit idealisme, voor het milieu, tegen de opwarming van de aarde en voor de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen.”
Tweepersoonshuishouden