Vrijstaande woning
Tweepersoonshuishouden

Laatste stap naar 100% energieneutraal

In 2000 installeerde de familie Verlaan al een zonneboiler en nu zijn ze volledig energieneutraal. Deze Thuisbaas is een echte pionier in duurzaam wonen!

In 1986 hebben Kees en Kitty hun huis casco laten neerzetten en zelf afgebouwd. En stukje bij beetje hebben zij duurzame elementen toegevoegd. Een paar jaar na het komst van de zonneboiler, legden ze een rij zonnepanelen op het dak. En onlangs hebben zij samen met Thuisbaas de stap gezet naar een 100% energieneutrale woning.

‘Geen omkijken naar’

“Onze motivatie om de woning energieneutraal te maken is tweeledig. Ten eerste willen we geen bijdrage meer leveren aan de uitstoot van CO₂ en ten tweede willen we helemaal zelfvoorzienend zijn. We bespraken met Thuisbaas of ons huis inderdaad geschikt zou zijn om energieneutraal te worden. Het bleek heel geschikt en het systeem werkt tot nu toe uitstekend, ik heb er helemaal geen omkijken naar.”

“Er zijn genoeg dingen waar je niet onderuit kan of wil, maar dit is een eenvoudige en haalbare manier om CO₂-uitstoot te beperken.”
Tegenwoordig veel sneller heet water in huize Verlaan met de instant heater.
“Eigenlijk is het allemaal wel zoals ik had verwacht, geen verrassingen!”
De warmtepomp naast de schuur.
Kitty & Kees
Het TonZon isolatiesysteem onder de vloer.
“De samenwerking met Thuisbaas is echt aan te raden, het is een wisselwerking waarbij je echt samen aan de meest geschikte oplossing werkt.”
Kitty en Kees hadden al wat zonnepanelen, maar om genoeg energie op te kunnen wekken om energieneutraal te zijn, hebben ze nu ruim het dubbele liggen.