Kan ik aardgasvrij wonen? Kan mijn woning energieneutraal of
klimaatneutraal worden? Passen er zonnepanelen op mijn dak en hoeveel?
Kan ik een warmtepomp inzetten en wat voor één? Wat zijn de kosten voor het verduurzamen van mijn woning?

Thuisbaas helpt je antwoord te geven op deze vragen. Al ruim tien jaar maken wij woningen aardgasvrij. Geen woning en geen bewoner is hetzelfde, maar voor elke woning is een oplossing op maat te vinden. Onze energieadviseurs kijken daarbij naar jouw huis en jouw wensen.

Maak kennis met Thuisbaas en onze werkwijze

Thuisbaas biedt verschillende mogelijkheden: van advies tot ontwerp, van prijsindicatie tot en met de uitvoering. In een telefonisch kennismakingsgesprek bespreken wij welke ondersteuning het beste bij je past en wat daarvan de kosten zijn. Vul hieronder je gegevens in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Ja, laten we kennismaken
Voornaam
Achternaam
E-mailadres*
Telefoonnummer
Straat
Huisnummer
Postcode
Woonplaats
Beschrijf kort je situatie en je vraag
Wanneer ben je het best telefonisch bereikbaar?
Wil je op de hoogte blijven?

Maak kennis met Thuisbaas

Geen woning en geen bewoner is hetzelfde. Dat betekent dat we verschillende manieren hebben waarop we je kunnen helpen. Van een eenvoudig telefonisch consult tot een betaald adviesgesprek bij je thuis. We kunnen het advies uitwerken met een grove schatting van de kosten, of helemaal doorrekenen zodat je eenvoudig een installateur kunt inschakelen die op basis van onze gedetailleerde informatie direct offerte kan doen. Maar ook dit kunnen we je uit handen nemen en het complete traject van A tot Z voor je begeleiden.

Betalen voor advies?

Onze Thuisbaas adviseurs kunnen bogen op meer dan tien jaar kennis en ervaring. We zijn onafhankelijk en hebben geen leveranciers of merken waar we aan vast zitten. Dat is de reden waarom je bij Thuisbaas betaalt voor een advies en ontwerp: er zijn geen verborgen kosten of winstmarges. Een gedegen advies van Thuisbaas voorkomt bovendien dat je onnodig geld uitgeeft aan je oplossing: een win-win!

Onze belofte

Thuisbaas is opgericht vanuit Urgenda. Bij ons mag je erop vertrouwen dat je op een duurzame en verantwoorde manier van het gas af gaat.

  • oplossing op maat voor jou en jouw woning
  • onafhankelijke expertise
  • bewezen aanpak met de nieuwste techniek

Antwoord op korte, concrete vragen

Ben je zelf al bezig met verduurzamen en zit je met een paar concrete vragen waar je antwoord op wilt? Je kunt een telefonisch consult inplannen met een van onze adviseurs (betaald).
 

Huisbezoek met advies en kostenindicatie

Een van onze adviseurs komt bij jou thuis langs en onderzoekt met jou samen de mogelijkheden om je woning te verduurzamen. Je ontvangt na afloop een beknopte mail met een kostenindicatie van de besproken oplossingen.
 

Huisbezoek met uitgewerkt ontwerp

Een van onze adviseurs komt bij jou thuis langs en onderzoekt met jou samen de mogelijkheden om je woning te verduurzamen. Je ontvangt na afloop een installatieontwerp, kostenindicatie en een energieoverzicht.
 

Ontwerp én ontzorging bij de uitvoering

Ben je samen met onze adviseur gekomen tot de ideale oplossing voor je woning? Dan kun je ook Thuisbaas inschakelen voor projectbegeleiding. We helpen bijvoorbeeld bij het aanvragen en selecteren van offertes en kunnen de uitvoering begeleiden.

Ervaringen

Geen woning en geen bewoner is hetzelfde! In de afgelopen jaren hebben we voor veel mensen een oplossing op maat ontworpen. Lees hieronder meer over de ervaringen van onze klanten en hoe we hun woningen aardgasvrij hebben gemaakt.

Vrijstaande woning
“We moeten niet onderschatten wat er gebeurt als de zeespiegel stijgt: het is echt tijd voor actie. Daarom hebben we ons huis energieneutraal gemaakt.”
Hoekwoning
“Boilervat, warmtepomp en warmtepanelen: in een week zat het erin en draaide het.”
Vrijstaande woning
“We hebben ons aangemeld vanuit idealisme, voor het milieu, tegen de opwarming van de aarde en voor de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen.”

Vaak gestelde vragen

Thuisbaas is toch een ideële club? Waarom is advies of ontwerp dan niet gratis zoals bijvoorbeeld bij onze installateur?

Thuisbaas is een initiatief van Urgenda, onze missie is niet commercieel. We hebben dan ook geen winstoogmerk. Maar we ontvangen ook geen subsidie en kiezen voor een duurzaam bedrijfsmodel. We zijn ervan overtuigd dat we met ons advies een goed product leveren dat zichzelf terugverdient en onnodige kosten voorkomt. We zijn onafhankelijk en niet gebonden aan deals met bepaalde fabrikanten of installatiebedrijven. Onze adviseurs en ontwerpers krijgen betaald voor het werk dat ze doen en ontvangen geen commissie.

Wat ben ik kwijt aan advies en ontwerp van Thuisbaas?

Afhankelijk van je vraag moet je denken aan vanaf 200 (uitgebreid telefonisch/video consult) tot 450 (huisbezoek) of 1.100 euro (huisbezoek met uitgebreid ontwerp tot achter de komma uitgewerkt). Na de ontwerpfase bieden we ook ondersteuning bij de realisatie, op basis van maatwerk. Voor de genoemde prijzen profiteer je van het volgende:

  • Adviseurs met jarenlange ervaring en uitgebreide training
  • Kennis wordt continu up-to-date gehouden, we volgen ontwikkelingen op de voet
  • Maatwerk ontwerp dat het hele huis omvat en de manier waarop je erin woont: isolatie, warmteafgifte, energieopwek
  • Onze adviseurs kennen het brede vakgebied als geen ander. Ze volgen technische ontwikkelingen, maar houden ook hun kennis op peil over prijzen, regelgeving, subsidies, beschikbaarheid op de markt. De uren die dit kost, zie je terug in ons uurtarief
  • Adviseurs van Thuisbaas staan garant voor kwaliteit en duurzaamheid

Verdient een ontwerp van Thuisbaas zich terug?

Niets is zo duur als een verkeerde keuze. Je kunt Thuisbaas zien als een architect die je inhuurt voor een verbouwing: dat kost geld aan de voorkant maar bespaart vooral geld door het voorkomen van verkeerde beslissingen. Het kiezen van de juiste oplossing voor het verduurzamen van je woning kan erg lastig zijn en er zijn veel aanbieders die ieder hun eigen deeloplossing bieden. Thuisbaas kijkt naar je huis als geheel en naar je wensen als bewoner. Ons uitgangspunt is dat je er in wooncomfort op vooruit gaat, terwijl je maandlasten niet veranderen (zelfs als je ervoor kiest om een deel van de investering te lenen).