Thuisbaas is toch een ideële club? Waarom is advies of ontwerp dan niet gratis zoals bijvoorbeeld bij een installateur?

  • Thuisbaas is een initiatief van Urgenda, onze missie is niet commercieel. We hebben dan ook geen winstoogmerk. Maar we ontvangen ook geen subsidie en kiezen voor een duurzaam bedrijfsmodel.
  • We zijn ervan overtuigd dat we met ons advies een goed product leveren dat zichzelf terugverdient en onnodige kosten voorkomt.
  • We zijn onafhankelijk en niet gebonden aan deals met bepaalde fabrikanten of installatiebedrijven.
  • Onze adviseurs en ontwerpers krijgen betaald voor het werk dat ze doen en ontvangen geen commissie.


Wat ben ik kwijt aan advies en ontwerp van Thuisbaas?

Afhankelijk van je vraag moet je denken aan vanaf € 200 (uitgebreid telefonisch/video consult) tot vanaf € 500 (huisbezoek) of € 1.100 (huisbezoek met uitgebreid ontwerp tot achter de komma uitgewerkt). Na de ontwerpfase bieden we ook ondersteuning bij de realisatie, op basis van maatwerk.

Voor de genoemde prijzen profiteer je van het volgende:

  • Adviseurs met jarenlange ervaring en uitgebreide training
  • Maatwerk ontwerp betekent dat de adviseur zeer breed geschoold moet zijn. Onder andere in rekenen met energiegebruik en energieopwek, praktische bouwkunde, comfortleer, warmte-opslag en warmteverlies, elektrotechniek, hydraulica, warmtepomptechniek, beperken van geluidsoverlast, ventilatietechniek.
  • Onze adviseurs houden ook hun kennis op peil over prijzen, regelgeving, subsidies en beschikbaarheid op de markt.
  • Het onderhouden van kennis kost veel tijd, die niet direct vergoed kan worden. Daarom is het uurtarief van een adviseur wat hoger.


Verdient een ontwerp van Thuisbaas zich terug?

Niets is zo duur als een verkeerde keuze. Je kunt Thuisbaas zien als een architect die je inhuurt voor een verbouwing: dat kost geld aan de voorkant maar bespaart vooral geld door het voorkomen van verkeerde beslissingen. Het kiezen van de juiste oplossing voor het verduurzamen van je woning kan erg lastig zijn en er zijn veel aanbieders die ieder hun eigen deeloplossing bieden. Thuisbaas kijkt naar je huis als geheel en naar jouw wensen als bewoner. Ons uitgangspunt is dat je er in wooncomfort op vooruit gaat, terwijl je maandlasten niet veranderen (zelfs als je ervoor kiest om een deel van de investering te lenen).

Veel van onze klanten geven dat ze wel wíllen verduurzamen, maar dat ze door de bomen het bos niet meer zien, en dat er ook veel tegenstrijdige informatie is. Dat leidt tot uitstel of afstel. Met de huidige gasprijzen kost niets doen ook veel geld.

Met een Thuisbaas advies kun je weloverwogen en met overtuiging de juiste stappen zetten.