Je woning van het gas af, dat betekent dat je meer elektriciteit zult verbruiken voor je verwarming en het maken van warm water. Daarom is het aan te raden om zoveel mogelijk je eigen elektriciteit op te wekken op of rondom je woning. Een manier om dat te doen is met een zonneveranda: een overkapping met halfdoorzichtige zonnepanelen.

Zonneveranda

Een zonneveranda of carport is voorzien van semi-transparante zonnepanelen boven de veranda of de auto. De panelen wekken stroom op en laten meer dan 50% verticaal licht door. Ze houden tegelijkertijd 50% van de warmtestraling tegen. Hierdoor hoef je meestal geen extra zonwering te kopen, iets wat bij een normale veranda met glas vaak toch nodig blijkt. Als je niet voldoende ruimte hebt op je dak, dan kun je met een veranda of een carport extra stroom opwekken om energieneutraal te worden. De transparante 200 Wp zonnepanelen zorgen ervoor dat deze overkapping zichzelf terugverdient.

Welke manier van energie opwekken past bij jou? Thuisbaas adviseert!

Thuisbaas kan je adviseren over welke oplossing het beste bij jouw situatie past. We kijken graag naar je eisen en wensen en adviseren je op maat voor jouw woning!

Ervaringen met PVT-panelen

Hoekwoning
“Boilervat, warmtepomp en warmtepanelen: in een week zat het erin en draaide het.”
Vrijstaande woning
“We hebben ons aangemeld vanuit idealisme, voor het milieu, tegen de opwarming van de aarde en voor de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen.”
Vrijstaande woning
“Als je uitlegt dat je uiteindelijk een huis zonder energierekening hebt, dan zijn mensen vaak echt enthousiast.”