Je woning van het gas af, dat betekent dat je geen cv-ketel meer hebt voor je verwarming en warm water. Een oplossing om water voor in je keuken en/of  badkamer te verwarmen, is de zonneboiler. Dit type boiler gebruik je in combinatie met zonnecollectoren, die warmte uit de zon opvangen en naar de boiler sturen.

Water verwarmen zonder gas

Wie zijn huis gaat verwarmen met een warmtepomp, zal voor het maken van warm water vaak kiezen voor een boilervat dat op de warmtepomp aangesloten wordt. Maar heb je genoeg ruimte op je dak en in je woning, dan kun je kiezen voor een zonneboiler. Andere opties zijn een elektrische boiler, warmtepompboiler of een instant heater.

Zonneboiler

Meestal is er in de winter niet genoeg zon om voldoende warm water te maken voor je douche en dergelijke, dus in Nederland gebruik je de zonneboiler vaak als een zonneboiler combi, dus naast een ander systeem zoals een warmtepomp. Als je in de zomer voldoende warmte van je dak haalt, hoeft de warmtepomp maandenlang niet aan.

Welke manier van warm water maken past bij jou? Thuisbaas adviseert!

Thuisbaas kan je adviseren over welke oplossing het beste bij jouw situatie past. We kijken graag naar je eisen en wensen en adviseren je op maat voor jouw woning!

Ervaringen met zonneboilers

Vrijstaande woning
“Er zijn genoeg dingen waar je niet onderuit kan of wil, maar dit is een eenvoudige en haalbare manier om CO₂-uitstoot te beperken.“