Je woning van het gas af, dat betekent dat je meer elektriciteit zult verbruiken voor je verwarming en het maken van warm water. Daarom is het aan te raden om zoveel mogelijk je eigen elektriciteit op te wekken op je dak, schuur, wand, schutting, veranda of carport. Een manier om dat te doen is met PVT-panelen: panelen die zonnewarmte omzetten in zowel elektriciteit als warmte. De warmte wordt vervolgens afgegeven aan een hiervoor geschikte warmtepomp.

PVT-panelen

Een PVT-paneel is eigenlijk een zonnepaneel met een extra laag eronder, waarin een warmtewisselaar vloeistof opwarmt. Deze vloeistofstroom koppel je aan een speciale PVT-warmtepomp in je huis, die deze warmte vervolgens afgeeft aan het boiler- en buffervat. Hiermee creëer je een efficiënt en stil systeem. Wel is het systeem duurder in aanschaf dan een lucht/water-warmtepompsysteem.

Welke manier van energie opwekken past bij jou? Thuisbaas adviseert!

Thuisbaas kan je adviseren over welke oplossing het beste bij jouw situatie past. We kijken graag naar je eisen en wensen en adviseren je op maat voor jouw woning!

Ervaringen met PVT-panelen

Hoekwoning
“Boilervat, warmtepomp en warmtepanelen: in een week zat het erin en draaide het.”
Vrijstaande woning
“We hebben ons aangemeld vanuit idealisme, voor het milieu, tegen de opwarming van de aarde en voor de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen.”
Vrijstaande woning
“Als je uitlegt dat je uiteindelijk een huis zonder energierekening hebt, dan zijn mensen vaak echt enthousiast.”