11.07.2020

Het Amsterdamse potje voor woningadvies is bijna op, maar er is nog wel volop subsidie voor de aanschaf van aardgasvrije oplossingen!

Amsterdam heeft een speciaal potje voor aardgasvrij advies van Thuisbaas, waar op dit moment nog een paar Amsterdamse huishoudens gebruik van kunnen maken. Er is nog wel een flinke subsidiepot beschikbaar voor de aanschaf van aardgasvrije toepassingen zoals warmtepompen en infraroodpanelen.

De eerste stap naar aardgasvrij
Wie van het gas af gaat, wil allereerst weten: wat kan ik in mijn eigen woning doen en wat kost dat? Advies op maat is de eerste stap. Daarom geeft de gemeente Amsterdammers graag een goed advies van Thuisbaas, waar zij maar 99 euro aan hoeven bij te dragen. Wie het Thuisbaas-advies daarna uitvoert, kan tot 3000 euro subsidie krijgen uit de veel ruimere subsidiepot voor aardgasvrije oplossingen.

Voordelen van aardgasvrij
Wonen zonder gas levert gemak, comfort en ruimtewinst op, terwijl de energierekening niet hoger en in veel gevallen zelfs lager wordt. Voor iedere woning levert Thuisbaas maatwerk: ruime gezinswoningen en kleine etages vragen om eigen oplossingen en woonwensen worden meegenomen in ons advies. Bekijk hier meer ervaringen van gezinnen die al tevreden aardgasvrij wonen.

Sociale onderneming Thuisbaas
Thuisbaas heeft sinds 2012 al meer dan honderd woningen, etages en appartementen verduurzaamd met betaalbare toepassingen. Vanwege onze kennis en ervaring heeft de gemeente Amsterdam onze sociale onderneming uitgekozen om inwoners te adviseren.

Hier vindt u de Amsterdamse regeling voor het Thuisbaas aardgasvrije advies.