29.06.2023

Advies op korte termijn weer mogelijk na periode met lange wachtlijsten

De ontwikkelingen op de energiemarkt veroorzaakten enorme wachtlijsten voor Thuisbaas adviezen. Dit leidde tot frustratie bij zowel klanten als bij onze adviseurs zelf. Inmiddels hebben we extra adviseurs opgeleid in de Thuisbaas-methode en ingewerkt. Ook hebben we de Thuisbaas-methode verder verbeterd en aangepast aan de veranderende omstandigheden. Hiermee hebben we een eind weten te maken aan de lange wachttijden voor een advies op maat.

Energietransitie komt op gang, andere rol Thuisbaas

Toen Thuisbaas begon met het energieneutraal maken van bestaande woningen, waren er geen installatiebedrijven te vinden die warmtepompen in een wat oudere woning wilden plaatsen. Samen met de huiseigenaren die met ons in zee gingen heeft Thuisbaas al pionierend uitgezocht hoe dat tóch kan. Thuisbaas is toen zelf gaan installeren. Onze voorbeelden kregen veel belangstelling. Inmiddels zijn we ruim tien jaar verder en zitten we midden in de energietransitie. De vraag naar warmtepompen neemt hard toe en het aantal installateurs dat ze correct kan installeren in oudere woningen, gelukkig ook. Dat is goed nieuws voor de energietransitie!

Thuisbaas – opgericht om de energietransitie te versnellen – kan nu uit de rol van installateur stappen en zich gaan richten op het wegnemen van andere drempels. We focussen ons op het uitzetten van strategieën voor particulieren, inclusief bijbehorende investeringsplannen. Dat hebben we goed in de vingers en doen we snel, betaalbaar en op maat. De plannen die we maken zijn onafhankelijk én praktisch uitvoerbaar – we hebben immers jaren met de voeten in de klei gestaan. Voor de drukbezette installateur is dat ook winst. Het huis is in kaart gebracht, de vragen zijn beantwoord, er ligt een afgewogen pakket doorgerekende maatregelen klaar en de bijbehorende investering is globaal bekend. De installateur kan meteen aan de slag.

Onze adviseurs komen graag bij je langs voor een advies op maat voor jouw woning, rekening houdend met jouw eisen en wensen. Meld je nu aan.