Je woning van het gas af, dat betekent dat je geen cv-ketel meer hebt voor je verwarming en warm water. Een oplossing om  water voor in je keuken en/of  badkamer te verwarmen, is de elektrische boiler.

Warm water zonder warmtepomp

Wie zijn huis gaat verwarmen met een warmtepomp, zal voor het maken van warm water vaak kiezen voor een boilervat dat op de warmtepomp aangesloten wordt. Maar is een warmtepomp ongewenst of ongeschikt voor jouw woning, dan kun je kiezen voor een elektrische boiler. Andere opties zijn een warmtepompboiler of een instant heater.

Elektrische boiler

Een elektrische boiler maakt water warm met elektriciteit. Je hebt ze o.a. van 80, 100 of 120 liter. Je kunt de elektrische boiler inschakelen op twee fasen (230 V) of 3 fasen (400 V). De keuze is afhankelijk van hoeveel water je achter elkaar gebruikt. Met een 3 fasen-oplossing warmt het water sneller weer op, dus dat is handig als je veel warm water gebruikt.

Welke manier van warm water maken past bij jou? Thuisbaas adviseert!

Thuisbaas kan je adviseren over welke oplossing het beste bij jouw situatie past. We kijken graag naar je eisen en wensen en adviseren je op maat voor jouw woning!

Ervaringen met elektrische boilers

Tussenwoning
“Klimaatverandering en de invloed van de mens daarop is evident en heftig, het is prettig dat we daar zelf iets tegen kunnen doen.”