Thuisbaas kan je helpen om je appartement van het gas af te halen.

Bekijk hier de ervaringen van aardgasvrije appartementbewoners.

De aardgasvrije oplossing

infraroodpanelen, instant heater en een inductiekookplaat

Voor appartementen is infraroodverwarming een heel geschikte manier van verwarmen. Infraroodpanelen worden bevestigd aan het plafond en werken op elektriciteit. De warmte voelt heel prettig aan en is nog het meest te vergelijken met de warmte van de zon. Het Nederlandse merk ThermIQ maakt infraroodpanelen van hoge kwaliteit en met het slimme besturingssysteem van Salus kun je de panelen heel gericht via Wifi aansturen. Andere kwaliteitsmerken die we aanbieden zijn o.a. Etherma en Redwell. Naast infraroodpanelen behoort een lucht/lucht-warmtepomp (airco die tevens kan verwarmen) tot de mogelijkheden, al dan niet in combinatie met infraroodverwarming.

Een instant heater is zo klein als een schoenendoos, maar heeft veel power. De instant heater kan al het tapwater in huis verwarmen, zowel het water voor in de keuken als de douche. Omdat er geen boiler nodig is wordt er ook geen warm water opgeslagen. Je verwarmt dus precies zoveel water als je nodig hebt. Een instant heater wordt zo dicht mogelijk bij het tappunt geïnstalleerd, waardoor er nauwelijks warmteverlies is. Energieverlies en waterverspilling zijn met een instant heater verleden tijd. Thuisbaas werkt o.a. met het Duitse bedrijf Clage.

Inductiekookplaten zijn er in alle soorten en maten. Inbouw en opbouw, of als onderdeel van een fornuis met een elektrische oven. Inductie is een moderne en energie-efficiënte manier van elektrisch koken. Je hebt geen hete pannen meer, de plaat is makkelijk schoon te houden en het is veilig, omdat de plaat zonder pan meteen koel is. Thuisbaas werkt met de Nederlandse merken ATAG, Pelgrim en Etna en het Duitse AEG.

Werkgebied Amsterdam aardgasvrij