Wat kunnen wij voor je doen?

Thuisbaas helpt mensen die duurzaam willen wonen, zonder de maandelijkse lasten te laten stijgen. Wij maken een plan op maat en kunnen dat als je wilt zelfs uitvoeren. Thuisbaas wijst je op de financiële mogelijkheden en blijft een jaar het aanspreekpunt voor service en garantie. Binnen twee weken na de start van de werkzaamheden thuis, kun je een aardgasvrij of zelfs volledig energieneutraal huis hebben!

“In een energieneutraal huis wordt het gas afgesloten en wordt alle duurzame energie die je in een jaar nodig hebt opgewekt op eigen dak of perceel.”

Onze aanpak

Het is de kunst om de investeringskosten voor verduurzaming zo laag te houden, dat de maandelijkse kosten voor het afbetalen niet hoger worden dan je huidige energierekening. Thuisbaas ontzorgt klanten bij elke stap.

Onze aanpak voor appartementen is anders dan voor woonhuizen. Bekijk onze aanpak appartementen aardgasvrij. Heb jij een goed geïsoleerde tussenwoning en verbruik je minder dan 800 m3 gas per jaar, dan kom je hiervoor ook in aanmerking.

Plan op maat

We starten met een gratis telefonisch consult en gerichte vragen. Wil je daarna een betaald advies op maat van ons, dan komen wij op huisbezoek om de details van je woning in kaart te brengen en bespreken. Met de exacte gegevens van je woning én hoe deze gebruikt wordt (bv welke ruimtes worden veel of weinig verwarmd, hoe veel en vaak wordt er gedoucht, etc.) zetten wij de beste mogelijkheden voor je op een rij.

Tijdens dit traject rekenen we je hele energie- en warmtevraag door, zodat het comfort gewaarborgd blijft. Denk aan afgifteberekening en een berekening voor het juiste vermogen van een warmtepomp. We overleggen steeds met onze installateurs, zodat we zeker weten dat alle aangeboden maatregelen ook uitvoerbaar zijn. Aan het einde van dit traject heb je een uitvoerbaar plan op maat, met daarin een globale kostenraming van het totaalproject.

Onze uitvoering

Wil je dat Thuisbaas het plan uitvoert? Dan werken we het adviesplan uit op detailniveau. Soms zit er wat tijd tussen het einde van het adviestraject en het doorgaan naar de uitvoering. Dit komt doordat sommigen een langere bedenktijd nodig hebben, of dat financieringsaanvragen langer duren, of iets anders. In de tussentijd zijn er soms nieuwere versies van producten uitgekomen, of prijzen gestegen of juist verlaagd. Vandaar dat we deze details pas in de uitvoeringsfase uitwerken, waarna je een definitieve offerte ontvangt. Deze kan iets afwijken van de kostenraming.

Na het tekenen van onze offerte, regelt Thuisbaas vrijwel alles voor je. We kopen de apparatuur voor je in, doen het voorbereidende werk aan je woning en leveren de installaties. We zorgen ervoor dat je zo kort mogelijk last hebt van de uitvoering. Het enige wat je zelf moet regelen, is het aanvragen van de verzwaring van je meterkast vóór de uitvoering, en het afsluiten van het gas ná de uitvoering. En natuurlijk de financiering en eventuele subsidies of de BTW teruggave voor de zonnepanelen. Thuisbaas zal je hierbij helpen en zorgt dat je alle benodigdheden hebt om dit zo makkelijk mogelijk te maken.

Onze service

Zodra alle materialen binnen zijn, plannen we gezamenlijk een uitvoeringsdatum in. Binnen twee weken na de eerste werkzaamheden leveren we de woning volgens het plan aardgasvrij of helemaal energieneutraal op. Je hoeft in deze twee weken niet je huis uit: hou er wel rekening mee dat je misschien een paar dagen geen verwarming of warm water hebt. We blijven een heel jaar het eerste aanspreekpunt voor vragen en garantieperiodes. Zo krijg je een duurzaam huis, zonder zorgen!

Maatwerk

Iedere woning is uniek en iedere bewoner heeft zijn eigen wensen. Daarom levert Thuisbaas geen kant-en-klare oplossingen. Wij geloven in maatwerk. Wij luisteren eerst goed, zo komen we tot de beste oplossingen voor elke woning, levensstijl en budget.

Onafhankelijk

Thuisbaas werkt met verschillende leveranciers en houdt innovaties scherp in de gaten. Wij werken met betrouwbare partijen, maar blijven ongebonden. De beste prijs-kwaliteitverhouding voor de klant is leidend voor ons.

Jaren ervaring

Thuisbaas heeft al honderden bestaande woningen energie- of klimaatneutraal gemaakt in een groot deel van Nederland. Van tussenwoningen en appartementen tot stolpboerderijen en twee-onder-een-kap. Van corporatiewoning tot dijkhuis.

Waar wij werken

Hieronder zie je het werkgebied van Thuisbaas. Woon je buiten dit gebied? Informeer dan bij je lokale energieloket welke partijen in jouw omgeving actief zijn. Ook heeft Milieu Centraal de mogelijkheden voor energie-advies voor je op een rijtje gezet.

Wil je direct minder verbruiken? Bekijk dan de tips op tegengas.nu.

Wat doen we niét?

We isoleren niet. Thuisbaas plaatst duurzame installaties om woningen aardgasvrij en zo energieneutraal mogelijk te maken. Hiervoor is minimaal goed werkend dubbelglas in de meest verwarmde ruimtes nodig. De isolatiewaarde van een woning nemen we uiteraard mee in ons adviestraject, maar we doen geen isolatiewerkzaamheden. We verwijzen je graag door naar hierin gespecialiseerde partijen.

ThuisBaas werkt projectmatig. Wil je een losse maatregel laten uitvoeren (zoals het plaatsen van een instant heater of een enkel infraroodpaneel)? Dan kun je het beste contact opnemen met een lokale installateur. Wij verkopen deze artikelen uitsluitend als service in onze webshop, maar plaatsen deze niet buiten projecten om.