Er bestaat geen kant-en-klare oplossing voor alle woningen: de kunst is om de beste aanpak te vinden voor jouw woning. 

“De kunst van verduurzamen is om de beste aanpak te vinden voor jouw woning.”

Moderne oplossingen

Voor het duurzaam verwarmen van je huis zijn veel moderne oplossingen op de markt. Lucht-water warmtepompen met lage temperatuur afgifte, lucht-water warmtepompen die in de zomer je woning kunnen koelen en infraroodpanelen. Moderne convectoren met ventilatoren verspreiden de warmte van een warmtepomp veel efficiënter en zuiniger dan radiatoren.

Ieder huis zijn eigen oplossing

Voor grote woningen is een lucht-water warmtepomp met een goed afgiftesysteem een mooie en betaalbare oplossing. Infraroodpanelen en lucht-lucht warmtepompen zijn ideaal voor bijverwarming en voor kleine woningen en appartementen. Soms heb je een combinatie nodig voor een optimaal resultaat.

Veelgestelde vragen

Warmtepompen zijn zeer efficiënte apparaten, die van één energie-eenheid, wel twee tot vier maal zoveel warmte kunnen maken. Een CV-ketel op aardgas levert evenveel energie als eruit komt. Die factor noemen we de COP (Coëfficient of Performance). Hoe hoger de COP, hoe efficiënter de installatie. Een warmtepomp is efficiënter dan een gasketel. Als je de van de elekrriciteit meeneemt is het gemiddelde rendement van een warmtepomp nog steeds ca 150-200% en die van een HR CV-ketel ca 90%.

Meer over warmtepompen

Binnenkort meer info.

Infraroodpanelen verwarmen, net als de zon, de objecten waarop ze schijnen. De lucht wordt alleen indirect verwarmd via de verwarmde objecten. Infraroodpanelen werken heel goed als bijverwarming in de slaap- en studeerkamers, zodat je de warmte van een warmtepomp vooral voor de intensief gebruikte leefruimten kunt gebruiken.

Meer over infraroodpanelen

Binnenkort meer info.