Een lucht-lucht warmtepomp lijkt sterk op airconditioning. Maar behalve goed koelen, kan dit apparaat ook verwarmen. Het apparaat is meer geschikt om een of meer kleinere ruimtes te verwarmen. Vergeleken met andere oplossingen is er meer stroming van lucht, wat niet iedereen prettig vindt.

Lucht/lucht warmtepompen zijn het meest geschikt voor studio’s en flats met weinig verschillende ruimten, of om alleen een zolderkamer te koelen en eventueel verwarmen. Er komt een buitenunit aan de muur te hangen of op het dak te staan en daar kunnen binnen dan maximaal 5 binnen units aan gekoppeld worden, die de ruimte verwarmen of koelen. Dit is een relatief goedkope oplossing en een heel efficiënt systeem. Let op: een lucht/lucht warmtepomp zorgt alleen voor verwarming en niet voor warm water. Er zal apart nog een instant heater of elektrische boiler aangeschaft moeten worden.

Voor de grotere zogenaamde grondgebonden woningen, zoals twee-onder-een-kap woningen of vrijstaande woningen, zijn lucht/lucht warmtepompen meestal minder geschikt, omdat je dan twee sets nodig hebt plus een elektrische boiler. Dan kun je beter één lucht/water warmtepomp nemen voor alle verwarming en warm water.

Veelgestelde vragen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.