Huisbezoek energieadviseur voor appartement of kleine woning is voor eigenaren van een appartement of kleine woning zonder wens of mogelijkheid voor een warmtepomp.

Waarom advies?

Een woning verduurzamen is maatwerk: er bestaat geen kant-en-klare oplossing voor alle woningen. Ieder huis vraagt een energieadvies op maat. Bij Thuisbaas profiteer je van ruim tien jaar expertise in het aardgasvrij maken van bestaande woningen. Onze adviseurs kijken naar jouw huis en jouw wensen en denken graag met je mee. Op basis hiervan formuleert Thuisbaas een doortimmerd advies op maat voor jouw woning.

Hoe verloopt een huisbezoek?

  • Voorafgaand aan het gesprek heeft de energieadviseur al de jaarrekening van de energieleverancier en een plattegrond van de woning van jou ontvangen om al een beetje een indruk te krijgen van de woning.
  • Tijdens het huisbezoek worden eerst je wensen en eventuele comfortproblemen van de woning besproken. Wil je infraroodpanelen, boiler, doorstroomverwarmer of een airco? Is er ruimte voor zonnepanelen? Kan er nog iets verbeterd worden aan de isolatie?
  • Vervolgens loop je samen met de energieadviseur door het huis. Op deze manier krijgt de energieadviseur een goed beeld van de woning en komt er vaak nog extra informatie naar boven.
  • Hierna maakt de adviseur nog een extra rondje door de woning om alle belangrijke informatie te verzamelen. Hiervoor zal de adviseur foto’s nemen van alle ruimtes en de afmetingen van de kamers, de ramen en de radiatoren opnemen.
  • Aan het einde van het huisbezoek vat de adviseur in een kort gesprek de meest passende oplossing mondeling samen.
  • Na afloop stuurt de energieadviseur in een beknopte email het energieadvies toe, met daarin het besproken advies op maat en een kostenindicatie.

Uniek voor Thuisbaas: geluidssimulatie tool

Hoe veel geluid maakt een airco nou eigenlijk echt? Tijdens het huisbezoek ziet de energieadviseur waar de buitenunit kan komen te staan. Ter plekke laat de adviseur met de speciaal door Thuisbaas ontwikkelde geluidstool een simulatie van het geluid horen.

Heb je nog vragen?

De energieadviseur is na het geven van advies nog één keer schriftelijk of telefonisch bereikbaar voor het beantwoorden van vragen. Uiteraard kunnen wij je hierna ook verder helpen maar berekenen dan een vooraf duidelijk afgesproken uurtarief.

De uitvoering

Indien wenselijk kan Thuisbaas als projectbegeleider het project van begin tot het einde begeleiden tegen een vooraf besproken prijs. Je ontvangt dan een factuur van Thuisbaas voor de projectbegeleiding en aparte facturen van de installateurs.

Wat is je postcode?

Vul hier je postcode in om te kijken of je in het werkgebied van Thuisbaas valt.

Postcode*